TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka'nın başı sakatlıklarla dertte.
Yeşil kırmızılı ekipte geçen hafta antrenmanda kaptan İnanç Koç'un burnu kırıldı. Soner Şentürk, antrenmanda reklam panosuna çarparak bileğini ciddi şekilde burktu. Takıma 1 yıl aradan sonra dönen Can Altıntığ, ikili mücadelede omzundan sakatlandı. Soner ve Can, bu nedenle Uşak Sportif'le oynanan sezonun ilk hazırlık maçında forma giyemedi.
İnanç ile ayağında ödem bulunan Josh Carter, sakat sakat sahaya çıktı. Pınar Karşıyaka'nın yardımcı antrenörü Engin Gençoğlu da ağır boğaz enfeksiyonu geçiriyor.
Yenilenen kadrosuyla Uşak Spottif'i 86-80 yenen yeşil kırmızılılarda özellikle yeni transferlerden Kerem Gönlüm, Justin Carter ve Muhammed'in performansı teknik heyetin beğenisini kazandı.
BÜYÜKŞEHİR'DEN 500 BİN TL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şampiyon Pınar Karşıyaka'ya taahhüt ettiği 500 bin TL ödülü ödedi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önerisiyle şampiyonluk ödülüyle ilgili temmuz ayında meclis kararı almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye, Pınar Karşıyak'ya geçen sezon da Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinin ardından 500 bin TL ödül verdi. Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 2 milyon TL ödül alan kulübe, Karşıyaka Belediyesi de 200 bin TL prim ödeyecek.

FOTOĞRAF