Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () Feza Gazetecilik A.Ş., “Özgür Bugün” isimli gazeteyi bastığı gerekçesiyle çıkarılan arama kararına itiraz etti. Şirket, "Özgür Bugün" isimli gazetenin matbaalarında basıldığını belirterek, “Basım, yasa ve hukuka uygundur” dedi.

Kararı veren Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesi veren Feza Gazetecilik A.Ş.’nin Avukatı Hasan Günaydın, müvekkili şirketin bünyesinde Zaman Gazetesi, Today’s Zaman, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon dergisi, Zaman Kitap, Irmak Tv, Radyo Cihan gibi ulusal ve uluslararası bir çok gazete, dergi, radyo, televizyon ve ajans bulunduğunu hatırlattı.

Müvekkilinin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddia edilen suçu işlemediğini savunan Avukat Günaydın, müvekkili hakkında çıkarılan arama ve basılmış eserlerin en fazla üç adedine el konulması kararına itiraz etti.

Avukat Günaydın, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Müvekkilimiz isnat edilen suçu işlememiştir. Dava açılması halinde beraat edeceğine hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Beyannamesi verilmiş süreli yayın basımına ilişkin bir düzenleme 556 sayılı Markalar Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede bulunmaz iken bu husus, Matbaalar Kanunu ile Basın Kanunu’nda ayrı ayrı açık hükümlerle ele alınmıştır. Suça konu Özgür Bugün Gazetesi, ilgilileri tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yasal düzenlemelere uygun olarak beyannamesi verilmiştir. Özgür Bugün Gazetesi’nin beyannamesinde ve gazetenin basılı nüshalarının künyesinde baskı tesisi olarak müvekkilimiz şirketin adı açık olarak zaten yer almaktadır. Müvekkilimiz, Özgür Bugün Gazetesi’nin basımcısıdır. Müvekkilimiz, basımını gerçekleştirmiş olduğu ürünleri (Özgür Bugün Gazetesi’ni), Matbaalar ve Basın Kanunu hükümlerine uygun bir şekilde İstanbul Valiliği ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etmiştir. Basım, yasa ve hukuka uygundur. Hukuka aykırılıktan söz edilerek müvekkilimiz şirketin ceza soruşturulmasına konu olmasının ceza hukukuyla, adaletle ve insafla bağdaşmadığı açıktır.”

Avukat Günaydın, müvekkili hakkında verilen arama ve el koyma kararına yaptığı itirazın kabul edilmesini istedi.