Elazığ polisi yaptığı uygulama ve simülasyon aracı ile emniyet kemerine dikkat çekti.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerine dikkat çekmek amacıyla yol kontrol uygulaması yaptı. Malatya Caddesinde yapılan yol kontrol uygulasın da sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığına bakılarak uyarıda bulunuldu. Arından bir alışveriş merkezi önünde kurulan simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak gösterildi.

Uygulama ile ilgili bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen, “Şehir içerisinde ve şehir dışında halkımızın bütün istenmeyen trafik kazalarında oluşabilecek can kayıpları ve yaralanmalarının önüne geçmek için emniyet kemerinin önemine vurgulama adına buradayız. Emniyet kemeri uygulamalarımızı sıklıkla yapıyoruz. Kemer takmayan sürücülerimize cezai işlem yapıyoruz. Aynı zamanda sürücülerin puanlarından da düşüyoruz. Türkiye geneli yapılan istatistiklerde trafik kazalarında emniyet kemeri takan sürücü ve yolcuların yüzde 33’ü hiçbir zarar görmeden kurtulurken, emniyet kemeri takmadan kurtulanların oranları sadece yüzde 6’dır” dedi.

Her geçen gün sürücü ve araç sayısının arttığını belirten Yeğen “Bunlar tabii ki yoldaki güvenli ortamı etkileyen önemli faktörler ve bize olumsuzluklar yaratmaktadır. Elazığ genelinde 220 bin sürücü, yaklaşık 125 bin tane de araç bulunmaktadır. Altyapılarımıza baktığımız zaman tüm kuruluşların hassasiyetle çalışmalarına rağmen bu artan araç ve sürücü sayısına göre yetersiz kalmaktayız. Bizde denetimlerle istenmeyen kazaların olmasını önlemeye çalışıyoruz. Olduğu takdirde de en az zararla bunu atlatmak için çaba sarf ediyoruz. Biz vatandaşlarımızdan emniyet kemerini takmalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

Emniyet müdürlüğü olarak simülasyon aracını hizmetine sunduklarını dile getiren Yeğen, bu araçla emniyet kemeri kullanan ve kullanmayanların neler yaşadıklarını uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydetti.