Dağlık ve engebeli bir coğrafi yapıya sahip olan Düzce’de 6-11 Ocak 2015 tarihleri arasında yağan kar yağışı sonrasında 67 köyde 73 noktada heyelan meydana geldi.
Düzce İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesinde kar yağışı sonrasında yollarda büyük hasarlar meydana geldi. Dağlık ve engebeli bir coğrafi yapıya sahip olan Düzce’de kış şartları oldukça ağır geçmekte. İl Özel idaresini halkın mağduriyetine sebep olmaması için elinde olan imkanlarla 7/24 aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Yurdun büyük bir bölümünde 6 Ocak 2015 tarihinde başlayıp 11 Ocak 2015 tarihine kadar sürekli ve yoğun bir biçimde kar yağışının devam etmesi neticesinde özellikle köy yollarında önemli hasarlar meydana getirdi. Hızlı bir şekilde eriyen karlar birçok köy yolunda heyelan meydana getirerek ulaşımı engelledi. Yapılan detaylı saha keşifleri ve muhtar talepleri yerlerinde incelenerek Merkez İlçede 10, Akçakoca’da 11 adet, Cumayeri’nde 8 adet, Çilimli’de 3, Gölyaka’da 12, Gümüşova’da 4, Kaynaşlı’da 14, Yığılca’da ise 11 olmak üzere toplamda 73 adet heyelan meydana geldiği tespit edildi.
Söz konusu heyelanlardan kapanan köy yollarının onarım çalışmaları aralıksız olarak İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sürdürülmekte.