İtalya'da 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünü daha önce 7.1 olarak bildirmişti.

MERKEZ ÜSSÜ PERUGİA KENTİ YAKINLARI

USGS, depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti. USGS, depremin derinliğini ise 108 kilometre olarak açıkladı.

AVRUPA KAYNAKLARI: DEPREMİN ŞİDDETİ 6.5

Avrupa kaynaklarına göre ise depremin büyüklüğü 6.5 olarak kaydedildi. Öte yandan son 48 saatte bölgede 35-40 öncü sarsıntı oldu.

USGS, daha önce 7.1 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncelledi.

TARİHİ BAZİLİKA ZARAR GÖRDÜ

İtalyan sivil savunma yetkilileri, depremin etkisiyle bazı binaların yıkıldığını açıkladı. Depremde Norcia kasabasındaki tarihi St. Benedict Bazilikası büyük hasar gördü.

Yetkililer, depremden etkilenen bazı kasaba ve köylerin hali hazırda 24 Ağustos'taki 6.2'lik sarsıntıda büyük oranda yıkılmış olduğunu hatırlattı.



"CEHENNEMİ GÖRDÜM"

Bölge geçen Çarşamba günü de iki depremle sarsıldığı için birçok insan, önlem amacıyla otomobillerinde uyuyordu. Bazıları ise başka bölgelerdeki sığınak ya da otellere tahliye edilmişti. Yaşanan son depremin ardından konuşan yetkililer, bu durumun, birçok insanın hayatını kurtarmış olabileceğini belirtti.

Depremin vurduğu kasabalardan Ussita'nın belediye başkanı Marco Rinaldi, "Her şey çöktü. Ortalığı toz bulutu kapladı. Tam bir felaketti... Ben otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi.