SPOR Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta haftayı oynamadan geçirecek olan Altay'ın orta saha oyuncusu Halil Yılmaz, takımının hem sportif, hem de mali açıdan umudu oldu.
Siyah beyazlı formayla bu sezon ilk 2 maçta Silivrispor ve Maltepespor filelerini havalandıran 22 yaşındaki futbolcunun performansıyla göz kamaştırdığını belirten teknik direktör Serdar Sabuncu, "Transfer döneminde 1'inci Lig ve 2'nci Lig'den talipleri vardı, ancak yuvada kalmayı seçti. Sezon sonunda Halil'i elimizde tutamayız" dedi.
Geçen sezonun devre arasında Niğde Belediyespor'a kiralanan kanat oyuncusunun Altay'da önceki yıllarda kuvvet sorunu yaşadığını dile getiren Serdar Sabuncu, şöyle devam etti:
"Bize güçsüz olduğunu söylüyordu, ancak antrenmanlarımız sonrası kondisyonu çok iyi duruma geldi. Bu sayede özgüven de kazandı. Şampiyon olursak Süper Lig ekiplerinden birine transfer olacağını düşüyorum. Halil, sezon sonunda Altay'a önemli bir gelir kazandırıp, kulübün mali yükünü hafifletecek kalitede bir futbolcu."
FUTBOLA DİREKTÖR GELDİ
Altay'ın formasına göğüs reklamı veren eski Atillaspor Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun profesyonel şube asbaşkanlığına getirilmesinin ardından Atillaspor'da futbol direktörlüğü yapan Özden Töraydın'da aynı görevi, bu kez siyah beyazlı takımda üstlendi. Töraydın'ın A takımla ilgilenip teknik ekibin üzerinden yük alacağı ifade edildi. Adı daha önce Balçova Yaşamspor, Bucaspor ve İzmirspor'la da anılan Özgür Ekmekçioğlu'nun kulübe 150 bin TL forma reklamı verdikten sonra futbol şubede asbaşkan olması taraftarlar arasında tartışma yarattı. Altay, yarın Gaziemir Tesisleri'nde Bölgesel Amatör Lig ekibi İZAKS Gaziemirspor'la saat 10.00'da hazırlık maçı yapacak.