Antalya’nın Manavgat ilçesinde üçüncü Kredi Kefalet Kooperatifi olan S.S Manavgat Merkez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 1. Genel Kurul Toplantısı, Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Ticaret İl Müdürü Hüseyin Yalçın Koca, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir çınar, Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Aksu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Rahmi Hocalar, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar ve kooperatif üyeleri katıldı.
Divan Başkanlığını AESBO Başkanı Abdullah Sevimçok’un yaptığı genel kurulda Abdullah Akça Başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nda Gani Küçük, Emin Kaya. Mevlüt Yılmaz ve Ramazan Kart, Denetim Kurulunda ise Rüstem Özyürek ve Halil Baki Dalkıran yer aldı.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok yaptığı konuşmada Antalya’nın büyüdüğünü, Manavgat’ın da Antalya’nın büyüyen ilçelerden biri olduğunu belirtti. Manavgat’ın Türkiye’deki bir çok ilden büyük bir ilçe olduğunu vurgulayan Sevimçok, "Neredeyse Antalya Türkiye’nin misafir odası, Manavgat ise Antalya’nın misafir odası" dedi.
Konuşmasına "Gönül ister ki KOBİ esnafımız hiç krediye muhtaç olmasın" şeklinde başlayan Abdullah Akça ise, "Ama maalesef KOBİ esnafının durumunu burada hepimiz yakinen biliyoruz. Esnafın yüzde 80’i bana göre kredi ile kredi borcu ödemeye doğru gidiyor. Bu vesile ile mevcut olan iki kooperatifimizin bir tanesi 100 Milyon TL’yi doldurmuştu. İstişarelerle Manavgat’ta üçüncü bir kooperatifin ihtiyaç olduğunu arkadaşlarımızla da istişare ederek yaklaşık 4 ay önce bu yola çıktık. Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğunun desteği ile bugün burada bunu noktalamış oldu" dedi.