Adana Toros Dernekleri (ATF) Federasyonu Başkanı Cenap Erol, bölgenin gelişimine yönelik çalışmalarda sivil toplum örgütlerinin birlikteliğine önem verdiklerini belirterek, “Hedefimiz Adana’yı marka şehir yapmak” dedi.
ATF Federasyonu Başkanı Cenap Erol’un da konuşmacı olarak katıldığı “AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisine İlişkin Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı” Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır’ın katılımı ile Adana Sheraton Otel’de düzenlendi.
Erol, konuşmasında, bölgenin gelişimine tarihine, kültürüne, turizmine, ekonomisine katkı koyacak bir sivil toplum birlikteliği tesisi için gayret gösterilmesi arzusunda olduklarını belirtti.
Adana Valisi Mustafa Büyük ile birlikte kentte olumlu bir hava estiğini anlatan Cenap Erol, “Valimizin göreve gelmesi ile birlikte, kentin tüm dinamikleri harekete geçirilmiş ve bu durum bizlere çok umut vermiştir” ifadesini kullandı.
Erol, Vali Büyük’ün katkılarının yanı sıra Adana’da uzun yıllar birlikteliklerine özlem duyulan Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Ticaret Borsası, Çukurova Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi gibi etkili sivil toplum örgütleriyle üniversitelerin, Adana için gerçekleştirilen organizasyonlarda birlik görüntüsü sergilemesinin gelecek adına kenti cesaretlendirdiğini söyledi.
Adana Toros Dernekleri Federasyonu’nun Adana’nın kuzeyinde ve kuzey doğusunda bulunan ilçeler tarafından teşekkül edilmiş bir federasyon olduğunu kaydeden Erol, “Hedefimiz Adana’yı marka şehir yapmak. İlklerin ve enlerin kenti olan Adana’yı hep beraber kucaklayarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen şehirlerinden biri yapmak istiyoruz. Bütün çabamız bunun içindir. Çünkü Adana, tarihsel ve kültürel birikimi, coğrafyası, iklimi, tarımı ve sanayisiyle marka şehir olmayı hak ediyor” şeklinde konuştu.