8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, AK Parti Melikgazi Kadın kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Melikgazi Belediyesi AK Parti Bayan Meclis Üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziaret ederek, kadın ve kadın haklarına yönelik yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Toplumda kadının ayrı bir önemi ve saygınlığı bulunduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ”Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerde hanımlar her zaman gündeme getirilmiştir. Bu açıdan özellikle Meslek Edindirme Kursları sayesinde birçok kadın iş hayatına kazandırılırken, birçok kadın da meslek sahibi olarak aile bütçesine katkı sağlamıştır. Bayanlara yönelik spor salonları ile birçok hanım kardeşimiz spor ile tanışmış ve sporun geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır “ dedi.
AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, AK Parti Melikgazi Kadın kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Melikgazi Belediyesi AK Parti Bayan Meclis Üyeleri, kadın haklarına saygı duyan, bu yönde çalışmalar yapan, destek veren ve katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, kadın haklarının zaten Anadolu insanının özünde olduğunu söyledi.
Bayan katılımcılar ve davetliler ise Dünya Kadınlar Günü’nün kısa tarihini hatırlatarak, dünya da bayanlara seçilme ve seçme hakkını veren ilk ülkenin Türkiye olduğunu söylediler ve Melikgazi Belediyesi’nin her vesile de kadınlara verdiği önem ve değeri gözler önüne serdiğini kaydetti.
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile ziyarette bulunan bayanlara Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında yapılan Ebruli eşarp ve gül hediye etti.