Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz'ün istifasıyla boşalan başkanlık için yarışan adaylardan Av. Burhan Uyan, bir sosyal medya mecrasında yaptığı açıklamada.
"Bizim şu anda çok konuşamadığımız ana temel  bir sıkıntımız var. Çocuk hakim sorunu" dedi.

PROBLEM VAR
Samsun'da meslek yaşamını  27 yıldır sürdürdüğünü anlatan Av. Burhan Uyan,Samsun Adliyesi'ne birinci kademeye gelmeden hakim ve savcı atanmadığını hatırlatarak, "Şimdi öyle değil. Bir kanun maddesini okuduğumuzda aynı şeyleri anlamıyorsak, burada bir problem var" diye konuştu.

YETERİNCE EĞİTEMEDİK
"FETÖ melanetinin içimizden cerrahi operasyonla temizlendinİ ve Türkiye hakim ve savcıların çoğunun sistem dışına transfer edildigini" belirten Av. Uyan şözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun uzerine alelacele, daha  hakim ve savcılık stajını bitirmeyen gencecik insanları açığı biran evvel kapatmak amacıyla kurumsal menfaat anlamında sistem içine aldık. Yeterince eğitemedik. Bizim şuanda yeterince konuşamadığımız bir sıkıntımız var. Çocuk hakim sorunu. Mart ayından bu yana karnımız şiş. Biran evvel karar çıksın tahsilatlarımızı yapalım. Oksijen ve musluk suyuyla beslenecek halimiz yok.  Mükevvil bana hesap soruyor. (Niye bitmedi avukat bey) diyor. Bu soruyu hakim ve savcıya sorabiliyor musunuz ? Duruşma gününü o veriyor. Avukat yargının görünen yüzü. Müvekkil hesap sorar,  sistemin sıkıntısını avukat açıklar. Hakim duruşma günü verir. Duruşma gününe gelmediğinde de de mezareti  avukat verir. Böyle saçma bir şey olabilir mi ?"