Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından Ebeler Haftası münasebetiyle müzik eğlence programı düzenlendi.
Sağlık-Sen Binasında gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, “Bizler, Memur-Sen olarak bütün bu çalışmaları yaparken, sadece kendimizi ilgilendiren değil aynı zamanda bütün toplumu ilgilendiren, bütün toplumun ortak sorunlarına da eğildik. Nerede bir mazlum varsa, nerede ezilen, katledilen, ötekileştirilen insanlar varsa, orada olmayı kendimize şiar edindik. Ne zaman şer odakları, ülkemizin birlik ve beraberliğine dokunmak isteseler, karşılarında bizleri buldular. 28 Şubat’a, 27 Nisan’a, Ay ışığı, Sarıkız ve Eldiven isimli darbe planlarına, Gezi olaylarına ve 17-25 Aralık operasyonlarına karşı da, en onurlu duruşu yine bizler sergiledik. Filistin’de, Arakan’da, Kobani’de katledilen dünya mazlumlarının sesi olduk. Darbe girişimlerine ve antidemokratik çağdışı uygulamalara karşı "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" mitingleriyle meydanlara indik. Sivil Anayasa’ya ’Evet’ dedik. Başörtüsüne özgürlük isteyen bacılarımız için, 12 Bin 300 Bin imza toplayarak başörtüsüne özgürlük sürecini başlattık. Bizler Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak bu ülkeyi çok seviyoruz. Bu ülke ne kadar güçlenirse, bu ülkenin ekonomisi ne kadar büyürse, kamu çalışanlarının da, işçinin de, çiftçinin de ekmeği, o kadar büyük olur anlayışını taşıyoruz. Çocuklarımızın geleceği adına, ülkemize gönül verenlere, milletimizin sesi olanlara, milleti için dik duranlara, sonuna kadar destek olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Sözlerime son verirken, bayan kardeşlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, alın terimizin karşılık bulduğu, emeğin daha çok saygı gördüğü, ’demokrasimizin vesayetlere kurban edilmediği günler diliyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Doktor olarak göreve ilk başladığı yerle ilgili bir anısını anlatarak geceye renk katan AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, konuşmasında, “Sağlık çalışanlarımızın vermiş olduğu hizmetler takdire şayandır. Verilen hizmetin karşılığını vatandaşta görebiliyorsak Bunda hepinizin emeği var, teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ebeler haftasını kutluyor, görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımızda ilk ebelerle müşerref oluyoruz. Son zamanlarda özellikle bebek ölüm oranlarının azalması, sağlıkta çok etkili çalışmaların yapılması ve sağlıkta vatandaş memnuniyetinin yüzde 33’lerden yüzde 79’lara kadar çıkmasının en büyük pay sahibi sizlersiniz. Devletimiz sağlık alanında yatırımlar yapıyor, hastanelerimizi modern cihazlarla donatıyor ama vatandaşımızın memnuniyeti artıyorsa, eğer sağlıkta kalite artıyorsa bu sizler sayesinde oluyor. Bu yönüyle bütün sağlık çalışanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Toplumsal tüm problemlerde Memur-Sen’in, Sağlık-Senin etkili, yetkili ve gerçekten millet adına duruşunu gördük ve görmeye devam ediyoruz. Tüm sorunların çözümünde de hakikaten Memur-Sen çok güzel işler başardığını, toplumsal hassasiyeti, duyarlılığı oluşturduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında da çok önemli öneriler geliştirdiğine hep birlikte şahitlik ettik. Dolayısıyla şunu gördük ki Türkiye büyüdükçe AK Partiyle birlikte Türkiye büyüdükçe, Türkiye’nin kaynakları arttıkça beraberinde tüm çalışanları da muhakkak ki daha çok istifade etti. Ben de eski bir sağlık çalışanıyım ve kısa süreli de olsa çalıştığım dönemde sıkıntılar içerisinde görev yaptım. İşte sağlıkta nereden nereye geldiğimiz göz önünde. En ufak bir sıkıntıda çevre illere sevkler olurdu. Ama çok şükür bugün gelinen noktada sağlık alanında çağ atladık. Ambulans bulmakta zorluk çektiğimiz günler oldu, Allah’a şükürler olsun şimdi uçak ambulanslarımız halkımıza hizmet veriyor. Bu vesileyle bir kez daha sağlık çalışanlarımızın gününü tebrik ediyor, özverili bir şekilde hizmet veren bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Adıyaman Milletvekili adayı Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Sağlık İl Müdürü Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, ebeler ve sağlık çalışanları katıldı.