HDP Eşbaşkanı Demirtaş, “Dokunulmazlık'' konusu tartışmalarını değerlendirdi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Demirtaş, tutuklanma korkusunun olmadığını 'Bunu Erdoğan'a tattırmayacağım' diye iddialı bir çıkış yaptı. Demirtaş şunları söyledi;

ZORLA GÖTÜRME KARARI ÇIKABİLİR

Dokunulmazlık kalkarsa hemen bir tutuklamaya yönelik bir girişim bekliyor musunuz? Hayır, zannetmiyorum. Normal prosedür şudur: Dosyalarımız mahkemelere verilecek. Mahkemeler de ‘Gelin ifade verin’ diye celp kâğıdı çıkaracaklar. Biz mahkemelere gitmeyince belki, zorla götürme, yakalama, tutuklama kararları çıkacak. 



TÜRKİYE'DE BAĞIMSIZ YARGI YOK

Gerçekten bir tutuklama bekliyor musunuz? Türkiye’de bağımsız bir yargı yok. Normalde bir partinin eşbaşkanının yaptığı açıklamalardan dolayı tutuklanmaması gerekir. Ama Kamuran Yüksek daha geçen hafta tutuklandı. Tutuklanmamız için Erdoğan’ın ve yargının önünde bir engel yok.

O ZEVKİ ERDOĞAN'A TATTIRMAYACAĞIM

Eline fırsat geçerse, kontrol ettiği yargı aracıyla yapmak isteyecektir. Ama o ömrü hayatında o duyguyu hissetmeyecek. Benden intikam aldığını, bana fatura çıkardığını ve hesap sorduğunu ömründe göremeyecek. O zevki ona tattırmayacağım. Eğer beni içeri attırırsa, beni çıkarmak için uğraşacak hale getireceğim onu.