Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 2 bin dönüm arazide üzüm yetiştirildiğini, üzüm yaprağı üreten çiftçinin de daha fazla kazanması için hem marketlerde satılmasını sağlamak hem de ihracat adına projeler hazırladıklarını belirtti.
Üzüm yaprağının ilk hasadının yapılmaya başladığını ve ilk ürünlerin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Öger, şöyle devam etti:
"Biz oda olarak 'üretici-tüketici ele ele' sloganıyla bu güzel ürünü marka haline getirip yurt dışına ihracatının yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. İlçemizde üzüm yetiştiriciliğinde birinci sırayı Şahna Mahallesi, ikinci sırayı Üzümlü Mahallesi alır. Üzüm bağlarında yaprak hasatlarımız başlamıştır.

Sezon boyunca bin ton civarında yaprak toplanır. Şu anda üreticilerimizin ürettiği bağ yaprakları dalında 2,5 liradan alıcı bulmaktadır. Fiyatların yüksek olmasından dolayı da üreticilerimizin yüzü gülmektedir. Burada hasat edilen yapraklar genelde Adana, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş'a gitmektedir. Özellikle Adana’ya giden yapraklar buradan da yurdun değişik yerlerine dağıtılıyor."
 

Üzümlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Başbilen de mahallelerinde üzüm yetiştiriciliği yapan çiftçilerin üzüm yaprağı satışından yılda yaklaşık 1,5 milyon lira kazanç elde ettiğini vurgulayarak "Üzüm geçen yıl 35-40 kuruş arasında satılırken yaprağını biz 1,5 liradan sattık. Bu yıl ise kışın yağışların iyi gitmesi nedeniyle hem rekoltede artış var hem de yaprağı 2,5 liradan alıcı buluyor" diye konuştu. Üretici Selma Başbilen de üzüm yaprağı satışından elde ettikleri gelirle, kızının düğün masraflarını karşılayacaklarını kaydetti.