Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, yeşil alan oranını artırma planı kapsamında ilçeye yeni bir park daha kazandırıyor.
Cihanbeyli Belediyesi, dev projelerini adım adım hayata geçiriyor. İlkbaharla birlikte yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalarına ağırlık veren belediye, ilçenin en büyük parkı olacak “Kent Park” ile ilgili çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlatmıştı. Özellikle halktan gelen talepleri de dikkate alan Cihanbeyli Belediyesi, ilçedeki Ladikli Aşık Ahmet Hüdai Parkı’nı yeniden inşa ediyor. Kafe, restoran, çocuk oyun alanları, teras-balkon, su oyun ve gösteri alanlarının olacağı park, özel sektör tarafından işletilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “İlçemizde yeşil alan çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yeşille bütünleşen bir Cihanbeyli oluşturmayı hedefliyoruz. İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Cihanbeyli oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma yürütüyor” dedi.
Parkın yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Kale, özel sektörün ilçede yatırım yapması için belediye olarak her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydetti.