Doğu Afrika ülkesi Somali’de güvenlik güçlerinin 31 yaşındaki bakan Abdullahi Sheikh Abas’ı ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğü açıklandı. Ülkenin en genç bakanı olan Abas’ı, güvenlik güçlerinin Eş-Şebab militanı olduğu sanılarak vurulduğu belirtildi.

Mülteci kampında büyüyen ve Kasım ayında bakan olan Abas’ın yapılan resmi açıklamada, başkent Mogadişu’da bulunan başkanlık sarayının yakınlarında arabasının içindeyken güvenlik güçleri tarafından ‘kaza’ sonucu öldürüldü. BBC’nin haberine göre, polis yetkililerinden yapılan açıklamada bölgede devriye gezen güvenlik görevlilerinin bakanın aracını El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü militanlarına ait olduğunu sanmalarının ardından açılan ateş sonucu Abas hayatını kaybetti. Reuters’a konuşan Mogadişu belediye sözcüsü Abdifatah Omar Halane, “Yanlışlıkla arabasına ateş açıldı, kaza sonucu. Allah rahmet eylesin” dedi.
 
DAHA ÖNCE DE YETKİLİLER VURULMUŞ
 
Bilgilendirme bakanı konunun araştırıldığını ve bazı kişilerin gözaltına alındığını açıkladı. Özellikle başkent Mogadişu’da artan bombalı saldırılar sonrasında kentte oluşan gergin havayla beraber bölgedeki güvenlik güçleri daha önce de devlet yetkililerine ateş açtığı belirtiliyor. 

Kaynak:Vatan