Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Atatürk Ortaokuluna öğrenci velilerinin katkılarıyla yaklaşık 70 bin TL maliyetle "Akıllı Turnike Geçiş Sistemi" yapıldı. Sistem kapsamında öğrencilerin okul dışına kontrolsüz çıkışlarının engellenmesi planlanırken, okula gelmemeleri halinde ise velilerine otomatik mesaj gönderilecek.

Atatürk Ortaokulunun giriş kapısına konulan turnike sistemi ile öğrenciler okul giriş çıkışlarında artık kart okutacak. Okula geç kalan veya o gün gelmeyen öğrenciler için velilere bilgilendirme mesajı gönderilecek. Öğrenci velilerinin katkılarıyla yaklaşık 70 bin TL maliyetle yapılan "Akıllı Turnike Geçiş Sistemi" ile ilgili Atatürk Ortaokul Müdürü Serdar Dinçer, bilgi verdi. Turnike sisteminin tüm masraflarının veliler tarafından karşılandığına dikkat çeken Dinçer, "Uygulama 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçecek. Umarım faydalı olur. Diğer illerdeki okullardan elde ettiğimiz bilgilere göre faydalı olduğu söylendi. İnşallah bizim burada da örnek olur ve Manisa’daki tüm okullarımız bu sistemi uygular. Nasip olursa yarın başlayacak. Karttan önce öğrencilerin sisteme alışmaları için bir hafta on gün kadar kartsız geçiş sağlayacağız. Daha sonra öğrencilerimize kartları dağıtıp kartlı geçişe başlayacağız” dedi.

Uygulamayı başlatmalarının sebebinin okulun çarşı merkezinde yer almasından kaynaklandığını vurgulayan Dinçer, "Tam gün eğitim yapıyoruz. Öğle aralarında bir saatlik bir molamız var. Her tarafımız cadde. Araç trafiği yoğun. Öğrencilerimizin dışarı kontrolsüz çıkışlarını engellemek, sabah öğrenci okula geldiğinde eğer zamanında gelmezse veliye anında mesaj gidecek. Öğrenci giriş yaptı, yapmadı şeklinde veya normalde velinin belirlediği saatten önce ya da sonra çıkış yaptığında yine veliye bilgilendirme mesajı gidecek" diye konuştu.