KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Selçuklu eseri Keykubadiye Sarayı’nın günümüze ulaşan yapılarının yıkılmasını önlemek amacıyla çalışma başlatıldı.
Kayseri Müzesi Müdürlüğü denetiminde, Prof. Dr. Ali Baş'ın danışmanlığında yapılan çalışmalar 2 ay sürecek, 'Tonozlu Yapı ve Dört Kemerli Yapı' olarak adlandırılan kalıntıların içi ve etrafı temizlenerek restore edilecek. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle başlatılan çalışmalarda  Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve Erciyes Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden 17 öğrenci görev  aldı.  Çalışmaları yerinde izleyen Vali Orhan Düzgün, "Bu eserler aynı zamanda hem bu toprakların bize ait olduğunun bir kanıtı, hem de kültür turizmi adına ayağa kaldırılması, gelecek nesillere aktarılması gereken önemli eserler" dedi.
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baş da Keykubadiye Sarayı'nın 1220'li yıllarda Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından inşa ettirildiğini söyledi. Prof. Dr. Ali Baş, ''Anadolu Selçukluları döneminde Dar’ül Feth yani fetih yurdu ve Dar’ül Mülk yani başkent unvanları taşıyan Kayseri, Konya’nın yanı sıra başkent vazifesi taşıyan önemli bir merkezdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI