Atatürk Havalimanı ana girişine deneme amaçlı konulan x-ray araç tanıma sistemleri kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yurt dışından getirilen araç tanıma sistemleri yaklaşık 2 ay önce havalimanına konuldu.
Yapılan testler sonucunda x-ray araç tanıma sistemlerinin, havalimanı için uygun şartları taşımadığı tespit edildi. Bunun üzerine sistemler, bu alandan kaldırıldı.

Yetkililer, başka bir firma tarafından üretilen x-ray araç tanıma sisteminin test amaçlı olarak giriş kapısına tekrar yerleştirileceğini bildirdi.

- Havalimanındaki araç yoğunluğu azaldıÖte yandan Atatürk Havalimanı girişindeki rutin araç aramaları devam ediyor. Araç yoğunluğunun azaltılması için alınan önlemler kapsamında polis ekiplerinin araçları aradığı alan genişletildi.

Bu alandaki araç kontrol ceplerinin sayısı arttırıldı. Böylece havalimanı girişinde araçların beklemesi ve yolcuların gecikmelerinden kaynaklanan mağduriyetleri azaltıldı.