Alanya Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılacak sosyal yardımlar konusunda hazırlıklarını tamamladı.
Altı ay önce kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce yürütülecek yardımlar kapsamında Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda paketi, giyecek ve iftar yemekleri verilecek.Alanya Belediyesi’nce, Ramazan süresince yaklaşık 6 bin aileye erzak ve gıda yardımı yapmayı hedefleniyor.
Alanya Belediyesi geleneksel hale getirdiği halka açık iftar yemeklerini bu yıl da devam ettiriyor. Ramazan ayında her gün Eşgilik Düğün Salonu’nda ihtiyaç sahibi yaklaşık bin 500 kişiye ücretsiz iftar verilecek. Yatalak, engelli ve hasta vatandaşlar için ise evlere iftar yemeği servisi yapılacak. Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gönül Pınarı’ndan da ücretsiz olarak kıyafet temin edilebilecek.
Gönül Pınarı’nın taşınacağını ve daha iyi bir yerde hizmet vereceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “10-15 gün içinde yeni yerimizde daha iyi şartlarda hizmet vereceğiz. İhtiyaç sahipleri Ramazan Bayramı öncesinde Gönül Pınarı’ndan kıyafet alabilecekler. Belediyemize kıyafetlerinizi bağışlayabilirsiniz. Sizin bağışladığınız kıyafetler, başkasının bayramlığı olsun” dedi.
Başkan Yücel, Ramazan ayında yapılacak yardımlar konusunda çok titiz davrandıklarını ve yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti. Başkan Yücel, “Ramazan ayı sosyal yardımlaşma ayı. Bu ay içinde belediyemiz sosyal yardımlara daha çok ağırlık verecek. Gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlar ile dar gelirli ailelerin bir nebze de olsa yükünü hafifletmek ve yüzlerini güldürmek istiyoruz. Bütçemiz ve gücümüzün yettiği ölçüde yardımlarımız devam edecek” dedi.