Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Varsakspor’a ve amatör futbol kulüpleri için kazandırdığı çim futbol sahasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesi, tarafından Ayanoğlu Mahallesi’nde, 13 Aralık 2016’ta temeli atılan çim futbol sahası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Hulusi Sayın Caddesi üzerinde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Meclis Üyesi ve Varsak Spor Kulübü Başkanı Ali Fidan, Varsak’a spor adına yapılan hizmetlerden dolayı Tütüncü’ye 200 ‘ün üzerinde lisanslı sporcu adına teşekkürlerini iletti.

Açılış töreninde konuşan Tütüncü, bu haftanın gençlik ve spor yatırımları için önemli bir hafta olduğunu belirterek, Fabrikalar Mahallesi Yüzme Havuzu’nun ardından semt spor sahasının açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tütüncü, “Varsak Sporumuza tahsisini yaptığımız bu güzel eğitim ve antrenman sahası, Varsakspor’u bambaşka bir geleceğe taşıması açısından son derece anlamlıdır. Futbol, küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın gündemine girerse biz futbolda daha önemli başarılar elde etmiş bir ülke haline geliriz. Yeni semt spor sahamız bu bakımdan da çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Kendimizle yarışıyoruz

Başkan Tütüncü, bu hafta art arda yapılan açılış ve temel atmalar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Sürekli açılış ve temel atmalarla Kepez’in gündemini belirleyen bir yönetim olduğumuzu paylaşmak isterim. Zira biz yeni eserler yaptıkça, yeni hizmetleri ortaya koydukça tarifsiz bir mutluluk içerisinde oluyoruz. Biz çalıştıkça bu güzel şehir daha güzelleşiyor ve insanımızın yaşam kalitesi yükseliyor. Şehrin geleceği için daha büyük hayaller ortaya koymak mümkün hale geliyor. O sebepten dolayıdır ki kendimizle yarışarak, 24 saatin hiçbir vaktini boş geçirmemeye çalışarak yolculuğumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Varsakspor güçlenecek

Ayanoğlu Caddesi Hulusi Sayın Caddesi’nde açılışını yaptıkları çim futbol sahasını, Varsakspor’a ve amatör futbola armağan ettiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Varsakspor’a antrenman saha olarak yaptığımız ve kendilerine teslim edeceğimiz bu tesis, güzel bir spor kompleksi oldu. Çim sahası, soyunma odası, duş imkanlarıyla Varsakspor bağımsız, özgün bir antrenman sahası armağan ettik. Kepez Belediyespor’un kardeş kulübü Varsakspor, bu tesis ile daha güçlü bir futbol takımı haline gelecek” diye konuştu.

Amatör kulüplere de hizmet verecek

Açılış töreni gerçekleşen Varsak Ayanoğlu Semt Spor Sahası, Tütüncü’nün başlattığı ilk maçını Varsak Spor Kulübü’nün genç oyuncuları tarafından oynandı. 13 Aralık 2016’ta temeli atılan tesis, imar planında semt spor sahası olarak geçen 3 bin 700 metrekarelik alana inşa edildi. Eni 45 metre, boyu 65 metre olan çim sahada, içerisinde soyunma odasının, malzeme odasının, banyo ve tuvaletin olduğu 72 m2.lik sosyal tesis de bulunuyor. Yaklaşık maliyeti 343 bin TL olan tesisi, amatör futbol kulüpleri antrenman sahası olarak kullanacak.