Muğla’nın Dalaman ilçesinde bir grup vatandaş, ihaleye Sarsala ve Akbük koylarındaki çöpleri toplayarak eylem yaptı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Akbük ve Bedri Rahmi (Taşyaka) koylarını geçen 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala’yı da 27 Mart’ta ihaleye çıkardı. Koyların ihaleye çıkartılması 32 yıldır bu koylarda işletmecilik yapan köylüler ve çevrecilerin tepkisine neden oldu. Aralarında kadınların ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik bir grup, Akbük koyunda çevre temizliği ve eylem yaptılar. Yapılan eyleme Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz iki Meclis Üyesi de destek verdi.
İşletmeci Muammer Önder, yaptığı açıklamada; “Rakamları duyunca bizlerde çok şaşırdık yaklaşık biz 35 yıldır bu koylardayız. Bırakın yılda bu parayı uzun yıllar ciro yapmadık. Burayı lanlar buralarda ya uyuşturucu, ya Kumar, ya kadın ticareti ya da buraları imara açacaklar. Yoksa bu paraların buralardan çıkması mümkün değildir” dedi.
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da, “Bugün burada işletmeciler ve Dalaman halkımız ile beraber geldik işletmecilerimiz ihaleye tepki gösteriyorlar. Bizde onların haklı olduğunu bildiğimizden destek veriyoruz. Bu günde hem eylem hem de koyların temizlenmesi için bir araya geldik. Koylarımızı temizleyeceğiz. Gelen konuklarımız buraları temiz görsünler. Bizler işletmeci ve gönüllü dostlarımız ile beraber koylarımızı temizledik” diye konuştu.