Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığı ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Selahattin Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran tarafından Ankara Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Soylu'nun, seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bazı televizyon programları ve seçmen toplantılarına ek olarak twitter'daki beyanlarında, siyasi eleştiri sınırlarını aşan haksız isnat, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu belirtildi. Dava dilekçesinde, "Davalının konuşma ve twitter gönderilerindeki üslubu müvekkilime yönelik bir eleştiri yapma amacından öte, onu toplumsal öfkenin hedefine koyma saikini de içermektedir" denildi.
Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran, müvekilinin bugüne kadar kendisi aleyhindeki haberler ve demeçler konusunda siyasilere yönelik tazminat davası yolunu tercih etmediğini belirterek, "Ancak, Soylu'nun bugüne kadar gerçekleşen ve devam eden hakaretleri kabullenilemez bir noktaya gelmiştir. Özellikle HDP'ye yönelik fiziki saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde dava açmak zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle manevi tazminat davası açtık" dedi.