Diyarbakır’da dün 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nin yasak kararı bulunmayan İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak’taki 3 katlı apartmanın 2’nci katına roketatar mermisi ya da havan olduğu iddia edilen bir cisim isabet etti. O sırada kahvaltı sofrasında bulunan 3 çocuk annesi Melek Alpaydın öldü, 1 kişi de yaralandı. Ölen Alpaydın’ın otopsi işlemleri ardından ailesi cenazesi alarak gece memleketleri Elazığ’a götürdü. Alpaydın, Karşıyaka Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen Melek Alpaydın’ın İstanbul’da oturan ve Elazığ’a cenazeye gelen ağabeyi Celal Kaya, büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Cenazelerini gece yürüyüş olmaması ve olayların olmaması için Diyarbakır’dan alarak Elazığ’a getirdiklerini anlatan Kaya, DHA'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
"Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Bakın herkes acı içinde. İyi bir şey değil. Nereye kadar ve ne olacak? Sonsuz bir şey bence, böyle acı olur mu? Pırlanta gibi biricik kız kardeşim gitti. Dalyan güzellerin güzeli gitti. Biz cenazemizi Diyarbakır’dan getirdik yürüyüşler olmasın, bir daha canlar yanmasın diye bacımızın cenazesini Diyarbakır’dan Elazığ’a getirdik. Bu millete yazık yürüyüşler olmasın, canlar yanmasın, ciğerimiz yanıyor. Allah, kimsenin ciğerini yakmasın." 
 
ANNE-BABA PKK'YA TEPKİ GÖSTERDİ
 
AA'nın haberine göre Melek Alpaydıncı'nın babası Zülküf Kayaalp terör örgütüne tepki gösterdi. Kayaalp, "Bunların ne dini ne imanı ne de kitabı var. Bizden ne  istiyorsunuz? Allah'tan korkun. Ciğerimizi yakan Allah'tan bulsun. Devlete,  millete ihanet eden Allah'tan bulsun, yeter artık" diye konuştu.  Anne Fidan Kayaalp ise "Lanet PKK'ya gelsin. Bizim yüreğimizi böyle  yaktılar" dedi. 
 
 
ÇATIŞMADAN KAÇIP TAŞINMIŞLAR
 
Hayatını kaybeden Melek Alpaydın’ın çocuklarıyla birlikte sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa Mahallesi’nde yaşadıkları, mahallede yaşanan çatışmalardan kaçarak bir hafta önce İskenderpaşa Mahallesi’nde cismin isabet ettiği eve taşındıkları belirtildi. 
 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Valilik, olay yerinde patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilemediğini, basın yayın kuruluşlarından alınan görüntülerin de incelendiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: 
 
"03.01.2016 tarihinde saat 14.00 sıralarında ilimiz Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana geldiği bilgisi alınmıştır. Olayın akabinde olay yerine giden güvenlik görevlilerine yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı atılmış, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş ve güvenlik görevlilerinin olay yerine girmeleri bir müddet engellenmiştir. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra olayın meydana geldiği ikamete girilmiştir. Yapılan ilk araştırmalara göre 42 yaşında bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 51 yaşında bir vatandaşımızın da yaralandığı ve 112 unsurları ile hastaneye götürüldükleri öğrenilmiştir. Yapılan incelemelerde ikametin 1’inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır. Ayrıca olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli adli tahkikata başlanılmıştır. İlimiz genelinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmekte olup, terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadeleye kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edilecektir."

Milliyet