KIRKAĞAÇ'TA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Soma'daki ilkokul ve anaokulu açılış töreninin ardından Kırkağaç'a geldi. İsmail Hakkı Gelembevi İmam Hatip Ortaokulu ve Kırkağaç Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi erkek öğrenci pansiyonunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu'na, eşi Hatice Eroğlu da eşlik etti.
KIRKAĞAÇ'A VEFA BORCUMUZ VAR
Vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu, "Kırkağaç'a defalarca geldim. Kırkağaç'a karşı ayrı bir gönül bağım var. Bunun iki sebebi var. Kırkağaç'ın kavunu meşhur. Ben de kavunu çok severim. Rahmetli babam pazardan kavunu alır, 'al oğlum bu Kırkağaç kavunu' der. Ben de keser, babama kavun dilimini verirdim. Ben de kestiğim bir diliminin bir tarafından başlar, diğer tarafından çıkardım. Şu anda bütün ekibimiz burada. Kırkağaç'a vefa borcumuz var. Ne istersiniz isteyin; baraj, gölet, sulama, ağaçlandırma, orman. Ne isterseniz isteyin bunu yapmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.
HANSIN İMKANI NEYSE HASAN'IN DA AYNI OLACAK
Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Eğitime yılda 100 Milyar lira bütçe ayırıyoruz. Neden geçmişte para ayrılıyordu. Bu rakam 10 milyar lirayı bulmuyordu. Geleceğimizin teminatı bu çocuklarımıza onlara güveniyoruz. Onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim boynumuzun borcu. Dün Cumhurbaşkanımız bütün Türkiye'de Tablet Bilgisayar dağıttı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var: 'Almanya'da okuyan Helga'nın imkanları neyse benim kızın Hatice'nin de imkanı o olacak' diyerek söylüyor. Veya 'Hansın imkanları neyse Hasan kardeşimin de imkanları aynı olacak' diyor. Çünkü tüm gençlerimizi dünyaya yarıştırmamız lazım. Tüm dünyada milletlerarası yarış var. Bu yarışı kazanmak için bu gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek gerekir." 
AKHİSAR'I ZİYARET ETTİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu ile birlikte Soma ve Kırkağaç ziyaretinin ardından Akhisar'a da geldi. Bakan Eroğlu, Ak Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Hızlı, Bakan Eroğlu'na Akhisar'a özgü zeytin ve zeytinyağı hediye etti. Bakan Eroğlu'na Spor Toto Süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor'un, 45 numaralı, üzerinde Veysel Eroğlu yazılı, yeşil-siyah çubuklu formasını takdim etti. Ak Parti İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Füzün de bakanın eşi Hatice Eroğlu'na Akhisar Belediyespor amblemli bir kahve takımı hediye etti.
SPİLE İZMİR'DEN GÜZEL BİR YOL YAPALIM
Orman ve Su İşleri Bakanlığının Manisa'daki yatırımların tanıtıldığı bir kitapçık, ziyarete katılanlara dağıtıldı. Ziyaret sırasında Vali Erdoğan Bektaş'a dönen Bakan Eroğlu, "Vali bey Spil'e İzmir'den yol var mı?" diye sordu. Elverişli bir yol olmadığı cevabı üzerine Bakan Eroğlu, "Spil'e İzmir'den güzel bir yol yapalım. Önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI