Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2018 yılında yapımına başlanan, zamanla zemininde problemlerden dolayı inşaatı durdurulan 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'ni 2024 yılında hizmete almayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Muş, Samsun'da yapımı süren 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatında incelemede bulundu. İnşaatın zemininde problem çıktığını ama bu sorunların aşıldığını belirten Bakan Muş, 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin 1 Eylül'de ikmal ihalesinin yapılacağını ve 2024 yılında hizmete açılması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR

Tekkeköy devlet Hastanesi için tüm imkanların seferber edildiğini kaydeden Bakan Muş şunları söyledi: "Teknik olarak zeminle ilgili bazı problemler ortaya çıktı. Onlar aşıldı. Hastaneni sağlıklı ve mukavemeti ile ilgili herhangi bir aksaklık oluşmaması için teknolojinin bütün imkanları seferber edildi. Zemin o şekilde tamamlandı. Bu işin daha zor bir şekilde tamamlanmasına sebep oldu. Geldiğimiz nokta itibariyle eylül ayına kadar hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de yüklenici firma eylül ayına kadar hastanenin 2 blok olarak düşünürseniz bir blok kısmının cephesi tamamlanmış durumdadır. Diğerini de tamamlanarak çatı ve cephesinin kapanmasını eylül ayına kadar yetiştirecekler. Orada ek bir ikmal ihalesi çıkılacak. Bunu da hızlı bir şekilde tamamlayarak 2024 yılı içerisinde hastanenin tamamen bitirilerek hizmete almayı hedefliyoruz. Dolayısıyla süreçleri hızlandırmak firmanın hak edişlerini hızlı yaparak gerekli ödenekleri sağlamak suretiyle daha fazla hastanenin gecikmesini istemiyoruz. 2024 yılı içerisinde hastanenin vatandaşa hizmet vermeye başlamasını istiyoruz. Bütün imkanlarını bu anlamda seferber edeceğiz. 1 Eylül itibariyle yüklenici firmanın bana sözü ikmal ihalesine kadar hastane getirilmiş olacak."

Bakan Muş'un hastane inşaatı ziyaretine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç katıldı.

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.