TRABZON (AA) - Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Of'ta lise öğrencileriyle buluştu.

Of Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının "Örnek Kişilerle Kendini Anla ve Geleceğini Planla" projesi kapsamında Prof. Dr. Çapoğlu, Of Sahil Gün Batımı Salonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle anılarını paylaştı.

Öğrencilere hayalleri olmasını öğütleyen Çapoğlu, "Hayal kurmak bildiklerinizin ötesine geçmektir. Devamlı hayal edin. Hayal etmek, insanın yüreğinin gücünü gösterir. Ne kadar büyük hayal kurarsanız, geleceğinizden o kadar emin olursunuz. Biz ilkokuldan mezun olduğumuz dönemde 3 arkadaşımızla oturduk ve hayal kurduk. Okuma hayali kurduk. Bizimle aynı dönemde okuyan arkadaşlarımızdan sadece üçümüz okuduk" dedi.

Tıp doktoru olmayı çok istediğini belirten Çapoğlu, "Çok çalıştık. Günde ortalama 11 saat ders çalıştığımızı hatırlıyorum. TUS'a hazırlanırken 14 saat hiç ara vermeden ders çalıştığımı hatırlıyorum. Kimse sizden daha zeki değildir. Tek fark, emek vermek ve çalışmaktır. Nerede olduğunuza değil, nereye gideceğinize bakın" ifadesini kullandı.

Program sonunda Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Prof. Dr. Çapoğlu'na plaket takdim etti.