Şanlıurfa’da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı’nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde toplantı düzenlendi.
Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen GAP Eylem Planı toplantısına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, GAP İdaresi Başkanı Sadarettin Karahocagil, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve çok sayıda GAP kurum temsilcileri katıldı.
GAP Eylem Planı kapsamında, kentte başta turizm olmak üzere çok sayıda proje hayata geçirilecek. Bölge ihracatının artırılması, İhracat destek programlarının daha etkili sağlanması, rekabet güçlerinin artırılmasına yönelik destek programları geliştirilecek.
Turizm merkezlerinin, planlama ve alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmaların tamamlanacağını söyleyen GAP İdaresi Bölge Kalkınma İdaresi Stratejik Planlama, İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Genel Koordinatörü Aslıhan Güven, GAP Eylem Planı’yla Şanlıurfa’da yapılacak bazı projeleri şöyle sıraladı:
“Harran Kalesi’nin restorasyon çalışmaları, Harran Ulu Cami duvarları, Birecik Kalesi restorasyonu, Şanlıurfa koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projeleri, Göbeklitepe giriş meydanı ve gezi güzergahı uygulama projesi, Savaşan köyü sağlıklaştırma proje yapımı, Eski Halfeti Sokak sağlıklaştırma projesi yapımı, Çimdin Kalesi proje yapımı ve Siverek Kalesi projelerinin yapımı tamamlanacak."