Bülent Ecevit Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Günü ve TÖMER’ler arası Türkçe Konuşma Yarışması’na ev sahipliği yapacak.
Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Günü ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışmasının bu yılki buluşması Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) ev sahipliğinde Zonguldak’ta gerçekleştirilecek. BEÜ, Türkiye çapında Türkçe öğretimi veren TÖMER’lerin öğrencileri ile öğretim elemanlarının katılacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak. BEÜ, 2 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlik için hazırlıklarını sürdürüyor.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“2011 yılında kurulan ve katıldığı tüm Mehmet Bey’i Anma Günü ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışmalarında birincilik kazanarak Üniversitemize büyük gurur yaşatan Karaelmas TÖMER, bu yılki yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışmanın bir şölen havasında gerçekleştirilmesi için hazırlıklarımız devam ediyor. Türkçeye büyük hizmetler veren Karamanoğlu Mehmet Bey’i genç kuşaklara tanıtmak, ülkemizde üniversite öğrenimi gören uluslararası öğrencileri doğru ve güzel Türkçe konuşmaya özendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılan konuklarımızı Üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz. Ülkemizdeki tüm TÖMER öğrencilerini yarışmaya davet ediyor ve şimdiden başarılar diliyorum.”