BAYBURT (AA) - Bayburt'ta arıcılar, yararlanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirildi.

Arıcılar, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan eylem planı çerçevesinde arıcılığın gelişimine katkı sağlayacak desteklemeler hakkında bilgilendirildi.

İl Müdürlüğü Toplantı Salonundaki toplantıya, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ve diğer ilgililer katıldı.

Yüce, burada yaptığı konuşmada, başlattıkları arıcılık altyapısının desteklenmesi programı kapsamında ilk yıl Bayburt'ta 98 arıcıya eğitim verildiğini belirterek, eğitime katılan ve başvuru yapan arıcılara elektrikli çit alım desteği sağlandığını söyledi.

Desteklemelerin devam edeceğini vurgulayan Yüce, köy tavukçuluğu ve küçükbaş hayvancılık gibi konularda da proje desteklemesi yapacaklarını kaydetti.

Yüce, Bayburt'ta bu güne kadar DOKAP olarak Yeşil Yol ve sulama yatırımları kapsamında 16 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti.

Karabulut ise ilin arıcılık potansiyelinin tam kapasite ile değerlendirilmesi için DOKAP tarafından yürütülen projenin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.