ORDU (AA) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kalesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait parselin belediyeye devredildiğini söyledi.

Çamyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye Kalesi'nin ilçenin turistik değerleri arasında yer aldığını belirterek, "Kaledeki, Hazine'ye ait parselin belediyemize devredilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anlaşmaya vardık. Parselin belediyemize devredilmesine karar verildi ancak bunun için de Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile protokol yapmamız gerekiyordu" dedi.

Çalışmalar sonucunda, Ünye Kalesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait parselin belediyeye devredildiğini ifade eden Çamyar, "Parselin, belediyemize devrine ilişkin protokol imzalandı. Kalede ikinci etap ihaleye çıkarak dehlizlerin temizlenmesini yapacağız. 500 olarak tahmin edilen kale basamaklarını temizleyip yeraltına ineceğiz ve vaftiz odalarına ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Çamyar, Ünye Kalesi'ni Kültür Yolu Projesi'nin bir durağı haline getirip turistlerin kullanımına açmayı hedeflediklerini kaydetti.