ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde yapımı devam eden "Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi"nin gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, devam eden projenin şantiye sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, projeyi 2018 yılı içerisinde hizmete sunmak istediklerini söyledi.

Fatsa'ya önemli katkı sağlayacak tesis için ilk kazmanın vurulmasından bu yana geçen süre içerisinde dolgu ve temel işlemlerini tamamladıklarını dile getiren Yılmaz, "Projenin hayvan pazarı bölümünde temel ve dolgu işlemlerinin ardından çelik konstrüksiyon imalatlarına başlandı. Mezbaha bölümüne ise temizlik betonu dökülerek temel beton hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

Yılmaz, yapılacak mezbaha ve hayvan pazarının yaklaşık 12 milyon liraya mal edileceğini ve bölgenin en büyüklerinden olacağını belirterek, kesimevinin sadece Ordu'ya değil, bölgeye hizmet edeceğine dikkati çekti.

İl genelindeki tüm kesimlerin burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirileceğini bildiren Yılmaz, yapacakları mezbahanın, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacağını vurguladı.

Yılmaz, 300 kişinin istihdam edileceği tesisin hem kesimhane hem de hayvan pazarı olarak hizmet vereceğini kaydederek, "Mezbaha bölümünde günlük 200 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarı da 500 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak. Yapım süresi çok uzun olmayacak bu proje yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanacak." diye konuştu.

Projenin tamamlanması için ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla Ordu'da bu alandaki sorun ve eksiklerin tamamıyla son bulacağını sözlerine ekledi.