MARDİN'den Muş'a karpuz ekmeye gelen göçerleri ziyaret eden Türk Kızılay ekipleri, çocuklara bayramlık dağıtarak onları sevindirdi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da karpuz ekimi yapmak için Muş Ovası'na gelen göçerler, Ramazan ve Kurban bayramın ekim zamanına gelmesi nedeniyle son 5 yılda kimseyle bayramlaşamamaktan yakındı. Kızılay ekiplerini karşılarında gördüklerinde duygulandıklarını belirten 6 çocuk babası Necat Deniz, şöyle dedi:
"Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde toprağın verimsiz olması ve su sıkıntısı nedeniyle 20 yıldır Muş'a gelerek karpuz ekiyoruz. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki tarlada olduğumuz için kimseyi de göremiyoruz. Kızılay ekibinin bizimle bayramlaşıp, çocuklara da hediye vermesi bizleri çok duygulandırdı."
Ziyarete geldikleri Deniz ailesi ile birlikte çadırda kahvaltı yapan Muş Kızılay Şube Başkanı ve aynı zamanda Kızılay Genel Merkez Denetim üyesi Cengiz Koç, bayramda en güzel ziyaretlerinden birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ekmeklerini alın teri ile kazanan aileleri bayramda unutmadıklarını söyleyen Koç, "Kızılay her zaman halkının yanında olmuştur. Ziyarete gittiğimiz ailelere gelenek olarak eli boş gelmedik. Onlar da Türk misafirperverliğini gösterdi ve bizimle ekmeklerini paylaştı" diye konuştu

FOTOĞRAFLI