KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun doğu ve batı yönleri arasında yapılacak teleferiğin temeli atıldı.

Kentin doğusundaki saat kulesi ile batısında yer alan Seyrangah Tepesi arasında yapılması planlanan teleferiğin saat kulesi kısmında temel atma töreni düzenlendi.

Proje kapsamında bin 33 metre uzunluğunda 6 kişilik kabinler kurulacak. Teleferik günlük 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip olacak ve teleferikte 5 dakika 45 saniye seyahat edilebilecek.

Temel atma töreninde konuşan Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu turizmi açısından önemli bir tesisin temelini attıklarını belirtti.

Teleferiğin diğer yapılan hizmetleri birbiri ile bütünleştireceğini aktaran Karadeniz, "Sadece turistler açısından önemli görmüyorum. Kastamonu’da yaşayan herkes açısından önemli. Bu tesisin Kastamonu’da yapılan diğer bütün yatırımların bütün gelişmeye yönelik çalışmaların önemli bir parçası." dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise projenin turizm açısından kentin gelişmesine katkısının olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Kastamonu bölgede gelişen, gelişmesini hızla sürdüren bir il. Kastamonu halkını bana görev vermesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde imarla ilgili çalışmalara başladık. 228 kategoride 957 tane proje ürettik. Bir kısmı tamamlandı bir kısmı da devam ediyor. Bu projelerden en büyüklerinden biri bu gün burada temelini atacak olduğumuz teleferik projesi. Bu projenin Kastamonu'ya her bakımdan yarar sağlayacağını düşünüyorum. Kendimizi daha iyi tanıtma fırsatı bulacağız."

Konuşmaların ardından dua edildi ve projenin temeli atıldı.