Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, çalışanlarına iftar verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda 10 yılı aşkın süredir geleneksel olarak düzenlenen personel iftarı bu yıl da fabrika personelini aynı sofrada buluşturdu.
İftar sonrası çalışanlara seslenen Fabrika Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Ankaralıların daha sağlıklı ve hijyen şekilde ekmek tüketebilmesi için çalışan fedakar personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Fabrika bahçesindeki dev alanda kurulan iftar sofrasında personeliyle bir araya gelerek, ramazan ayını kutlayan Halk Ekmek Genel Müdürü İlkbahar, tüm personeline artık bir marka haline gelen Ankara Halk Ekmek üretimleri için teşekkür etti.
İlkbahar,  Halk Ekmek Fabrikası’nın, ekmek konusunda öncü konuma geldiğini, yurtdışı gezilerinde dahi övgülerle karşılaştığını belirterek, “Buradaki başarının mimarları da siz değerli çalışanlarımızdır. Bu başarıda hepiniz payı var” diye konuştu.
“İşlerini, heyecanlarını hiç yitirmeden ve severek yapan Fabrika personelimizle bu mübarek ayda ve iftar sofrasında bir araya gelmekten mutluluk duydum” diyerek konuşmasını sürdüren İlkbahar, daha önce de ayrı ayrı temizlik ve toplama işçileri ile ekmek dağıtım kamyonlarının şoförleriyle iftarda bir araya geldiğini söyledi.
“HALK PİDEYE TALEP, BEKLENTİMİZİN ÜSTÜNDE”
İftar sofralarında da ambalajı, şekli ve tazeliğiyle yerini alan “Halk Pide”ye ilişkin de bilgi veren İlkbahar, “Halk Pide, el değmeden üretilen ve ambalajlı bir ürünümüz.  Ramazan ayının ilk gününden itibaren üretimini gerçekleştirdiğimiz bu ramazan pidemizin satışları, beklediğimizin çok üzerinde gerçekleşti. Bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.
Herkesin yiyebilmesi için 250 gram ve 60 kuruş olarak satışa sunulan, bu yönüyle de Türkiye’nin en ucuz ramazan pidesi özelliğine sahip olan ‘Halk Pide’ye gösterilen talebi karşılamak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten İlkbahar, “Fırıncılar Odası, bizim gramaj ve rakamımızı istediğimiz gibi belirleyemeyeceğimize ilişkin açıklama yaptı. Ancak Tarım Bakanlığı’nın kodeksi bellidir. Ambalajlı olduğu sürece gramaj ve fiyatı belirleme yetkimiz var” diye konuştu.
“DİKDÖRTGEN OLMASI, FİREYİ MİNİMUMA İNDİRİYOR”
Halk Pide’nin, Türkiye’de ilk olan dikdörtgen şekline ilişkin ise, “Bu sayede fire minimuma iniyor ve maliyet düşürülüyor” diyen İlkbahar, “El değmeden üreterek, ambalajlı sattığımız pidemizin üzerindeki şekiller de normal fırınlardaki tırnaklarla değil, fabrikamızdaki makineler tarafından gerçekleştiriliyor. Yani pideye ilk elini değen, satın alan vatandaşımız oluyor” ifadelerini kullandı.