AMASYA (AA) - Merzifon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliğince "Hayata Katıl" Projesi kapsamında öğrenciler için gezi düzenlendi.

Toplum Destekli Büro Amiri Fatih Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde ilk, orta ve lise dengi okullarda eğitim gören 35 öğrenciyle başlayan projenin ilk gezisinde otobüslerle Organize Sanayi Bölgesine gittiklerini söyledi.

Gençlik Merkezi Müdürlüğünün desteği ile öğrencileri fabrikaların bulunduğu iş sahalarında, üretim alanlarında söylediklerini ifade eden Özcan, poje kapsamında öğrencilere rehberlik desteği verdiklerini de kaydetti.

Merzifon’da 12 bin 600 öğrenci bulunduğunu belirten Özcan, "Projeden ilk etapta 35 öğrenci yararlandı. Hedefimiz bin öğrenciye ulaşabilmektir. Fabrikaları gezmemizdeki hedefimiz de öğrencilerimizin merak ettiği noktalarla ilgili fabrikaları kaynağında göstermek neler yapıldığı hususunda, fabrikalarda iş güvenliği ve güvenliğin nasıl alındığı ve yapıldığını göstermek ve ilgililerden bilgi almak. Yine öğrencilerimizin ailelerinin geçimini sağlayan anne ve babalarının nasıl bir ortamda ne şekilde çalıştıklarını ne zorluklar gördüklerini, ekmeği nasıl kazandıklarını yerinde göstermek bunlar da amaçlarımız içerisinde yer almaktadır" dedi.

Aile fertlerinin çalıştığı fabrikaları gezen toplum destekli polislerle kaynaşan öğrenciler, gezdikleri yerlerde ülkeye katma değer sağlayan sahalarda çalışma şartları ile güvenlik konusunda tecrübe edindiklerini söyledi.