‘Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi’ KAYBİS, 1 Nisan’da açılıyor.

Kayseri’de şehir içi ulaşımda popüler bir ulaşım aracı haline dönüşen KAYBİS bisikletler, artan kullanıcı sayısı ve cazip kullanım avantajlarıyla Kayseri halkının vazgeçilmez ulaşım aracı haline dönüştü. 2015 yılından itibaren yüzde yüz yerli olarak Kayseri Ulaşım A.Ş. mühendisleri tarafından tasarlanarak ürünleştirilen bisiklet paylaşım sistemi, her yıl yeteneklerini artırarak hizmet ağını genişletiyor. Talepler doğrultusunda 2018 yılı itibariyle istasyon ve bisiklet sayılarında artışa giden Ulaşım A.Ş., istasyon sayısını 40’dan 51’e yükseltirken, bisiklet sayısını da 600’e çıkardı. Her yılın Nisan ayından Kasım ayının sonuna kadar hizmet veren KAYBİS Bisiklet Paylaşım Sistemi’ni 2017 yılının Nisan ayında 55 bin 851 kişi kullanırken, en yüksek kullanım sayısı Mayıs ayında gerçekleşti. Geçen yılın verilerine göre Mayıs ayında 78 bin 423 kişi bu hizmetten faydalandı.

“KAYBİS’e büyük önem veriyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yerli ve milli olarak hem Kayseri’ye hem de Ulaşım A.Ş. tarafından kurulan pek çok şehirle Türkiye’ye hizmet veren Bisiklet Paylaşım Sistemi KAYBİS’in çevre dostu, sağlıklı ve ucuz bir kent içi ulaşım aracı olduğunu belirtti. Belediye olarak KAYBİS sistemine büyük önem verdiklerini ve şehir içi ulaşımda vatandaşların bu hizmete kolaylıkla ulaşabilmesi için gerekli çalışmaların hızla yapıldığını dile getiren Başkan Çelik, “Her yıl hizmet ağımızı genişletiyor, buna bağlı olarak da kullanıcı sayımızı hızla artırıyoruz. Sistemi 1 Nisan itibariyle hizmete açacağız” dedi.

Bisiklet Paylaşım Sistemi’ni kullanmak isteyenlerin kendilerine ait Kart38 kartına sahip olmaları gerekiyor. Vatandaşların, kişiselleştirilmiş Kart38 kartını alırken KAYBİS sistemine de kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu sisteme kayıt yaptırıldıktan sonra Kart38 kartlarıyla hem şehir içi toplu taşıma araçlarına binilebiliyor hem de KAYBİS bisiklet hizmetinden faydalanılabiliyor. KAYBİS bisikletleri ilk yarım saat tamamıyla ücretsiz. Eğer yolcu yarım saat içerisinde gittiği noktadaki herhangi bir KAYBİS istasyonuna bisikleti bırakırsa hiçbir ücret ödemiyor.