Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD,

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın İngiliz ekibi Manchaster City'i iki maçtada yenerek elemesi İspanyol basını tarafından zafer başlıkları ile kutlandı. Özellikle Katalan basınının önemli spor gazeteleri Sport ve El Mundo Deportivo bu galibiyeti " Ne büyük bir zafer, Şampiyonlar Ligi kupası rüyası şimdi başladı" başlıkları ile verildi. Bu iki gazete iddialı açıklamalarda da bulunarak sıranın önümüzdeki Pazar günü oynanacak olan El Clasico maçındaki Real Madrid'e geldiğini ileri sürdü.

Ülkenin diğer önemli gazeteler Marca ve As ise bu galibiyeti " gole sayısına bakmayın oyuna bakın. Biz üç takım sokarken İngilizler tek takım bile veremedi." Sözleri ile İngilizlerle alay ettiler. İspanyol medyası ayrıca Messi'nin ortaya koyduğu harika oyunu da ön plana çıkardı. Arjantinli yıldızı sadece City kalecisi Hart'ın durdurmayı başarabildiğini vurgulayan gazeteler bu kalecinin en az beş net gollük pozisyonu kurtararak farkın açılmasını önleyen biri olduğuna işaret ettiler.

As gazetesi, Agüero'nun kaçırdığı penaltının maçın dönüm noktası olduğunu hatırlatarak bunun penaltı olması halinde karşılaşmanın sonucunun böyle olmayacağını iddia etti. Marca gazetesi ayrıca Messi'nin güzel oyununu gol ile süsleyememesinin bir handikap olduğunu ancak buna rağmen bu oyuncunun hafta sonu oynanacak olan El Clasico maçında hazırım cevabı verdiğini belirtti. Sport gazetesi, City unutuldu sırada Real Madrid var ifadeleri ile Barcelona'nın ortaya koyduğu futbolun Real Madrid'in çok önünde olduğunu savundu.