Rusya Büyükelçiliği, Türkiye-Rusya arasındaki ticari ilişkilere katkılarından dolayı Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’e madalya verdi.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin 95. kuruluş yıldönümünde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkılarından dolayı ASO Başkanı Nurettin Özdebir’e "Rusya Büyükelçiliği Madalyası" verdi.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir’i ziyaret eden Büyükelçi Karlov, Rusya ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 95 yıl geçtiğini belirterek, "Bu önemli dönemde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayan ASO Başkanı Özdebir’e teşekkür ediyorum. İki komşu ülke olarak ortak tarihimiz var ve ortak çıkarları paylaşıyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için daha çok çalışmalıyız. Rusya’da Türkiye ile ekonomik işbirliği yapan 6 bölge var. Bu bölgelerin ikili ticarette payı yüzde 80 civarında. Bunun yanı sıra Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen birçok bölge var. Bu kapsamda Türk ve Rus yatırımcıları bir araya getirmemiz lazım. Bu konuda vereceğiniz destek çok önemli’’ dedi.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise, Rusya tarafından verilen madalyayı almaktan büyük gurur duyduğunu belirtti. İki ülke ekonomilerinin birbirleriyle rekabet eden değil, birbirlerini tamamlayan bir yapıya sahip olduklarını söyleyen Özdebir, ’’İki ülke birbirlerini tamamlayan ve birlikte daha güçlü olabilme potansiyeline sahip. Bu anlamda bizim daha çok kenetlenip daha fazla iş yapabilmemiz lazım’’ diye konuştu.