Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bazı gazetecilerle sohbetinde 15 Temmuz darbe girişiminin asıl hedefinin Türkiye’yi bölerek, kaosa sürüklemek ve Suriye’ye dönüştürmek olduğunu kaydetti. Çelik, “15 Temmuz gecesi Kobani’de ne hazırlık yaptılar? Çıksın açıklasınlar. Müttefikleri açıklasın. O gece Kobani’den kimler Türkiye’ye gireceklerdi? Neler yapacaklardı, nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kaç milyon vatandaşımızın şehadetine sebep olacaklardı?” sorularını yöneltti.
Çelik, “Neyi kastediyorsunuz?” sorusu üzerine şöyle konuştu:



İNCİRLİK VE BÜYÜKADA’DA NE OLDU?
“Bölgedeki yetkililer, bazı hazırlıklardan bahsediyor. Karşı tarafta silahlı bazı hazırlıklar yapıldı. Başarılı olması halinde Türkiye’ye sızılacağı bilgileri var. Bölgeye gittiğimizde söylediler. Hareketliliği fark etmişler. Orada bir hareketlilik söz konusu idi. Ne yapacaklardı, gelip Türkiye’yi işgal mı edeceklerdi? Bölgede bir şey ilan edeceklerdi. Benim bölgeden aldığım bilgi bu. Güney sınırında belli bir hazırlık yapıldığına yönelik duyumlar. Nedir planlarınız dışarıda gibi hazırlıklar yapıldı? Kıbrıs’tan kimler geldi? Kiminle dirsek teması vardı? Büyükada’ya kimler geldi. Kimlerin mesaisi oldu. İncirlik’te ne oldu? Sınırlarımızda ne oldu?”

BAKANLIKTA FETÖ TEMİZLİĞİ
Bakan Çelik, devletin belirlediği kriterler kapsamında bakanlıkta ve bağlı kuruluşlarda FETÖ’cülerin temizlenmesi için yapılan çalışmaları da anlattı. Şu ana kadar açığa alınanlarının sayısının bin 600 kişiye yaklaştığını belirten Çelik, “Devletin tespitleri var. Yanlış yapmamama adına şu anda açığa alınanlarla ilgili veriler hassas bir şekilde değerlendiriliyor” dedi. Çelik, FETÖ ile bağlantısı olan 10’nun üzerindeki gübre bayisinin izin ruhsatının iptal edildiğini, ayrıca kırsal kalkınmayı destekleme projelerinin de mercek altına alındığını söyledi. Çelik, “Kırsal kalkınmayı destekleme projelerinde görevli 300 eleman çıkarıldı. Projeler gözden geçirilmiyor. Ne amaçla yapılmış hepsine bakıyoruz. Bu destekler FETÖ için amaçları için mi kullanılmış bakılıyor” diye konuştu.





Kaynak: Türkiye gazetesi