KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi’ne bağlı balıkçı kasabası Ereğli'de av yasağının bu gece yarısı sona erecek olması nedeniyle düzenlenen geleneksel 'Ereğli Balık Festivali'nde 8 bin kişiye balık ekmek ziyafeti verildi.
Karamürsel Belediyesi'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği Balık Festivali'ne Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Ereğli Balık Festivali'ne katılan yaklaşık 8 bin kişiye ekmek arası ithal uskumru balığı ikram edildi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım bu yıl balık sezonunun bereketli geçmesini temenni ederek, Kaymakam Ahmet Narinoğlu ile birlikte balık tezgahının başına geçerek festivali izlemeye gelenlere balık ekmek ikramında bulundu.
KONSER İPTAL EDİLDİ
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bu yıl düzenlenen Balık Festivali kapsamında sanatçı Yusuf Güney'in katılımıyla verilecek halk konserinin, terör olayları ve şehit haberleri üzerine iptal edildiğini söyledi. Başkan Yıldırım balık festivalinde Karamürsel ve Ereğli halkının yanı sıra Körfez’in dört yanından gelen konukları ağırladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Ereğli; balığıyla ünlüdür. Buraya çok amaçlı yeni bir balık tesisi yapacağız. Balık yemek için Ereğli mahallemize gelen vatandaşlarımız hem balık yiyecek hem de şirin kasabamızı gezme imkanı bulabilecek."

FOTOĞRAFLI