“İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-II. Aşama” kapsamında düzenlenen “Farkındalık Oluşturma Etkinliği ve Eğitim Programı” Malatya’da gerçekleştirildi.
Malatya Valiliği’nin ev sahipliğinde Hilton Double Tree Hotel’de yapılan etkinliğe Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyeleri, İl Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyelerinin yanı sıra, STK, kurum temsilcileri ve uzmanlar katıldı.
Malatya Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Dr. Sevcan Akıncı tarafından Malatya’da ev içi şiddet konusunda uygulanan anketlerden elde edilen bulgular değerlendirildi. Sunum eşliğinde gerçekleştirilen değerlendirmede Dr. Akıncı, proje kapsamında Hekimhan ve Yeşilyurt ilçelerinin pilot ilçe olduğunu belirterek her iki ilçede de Yerel Önleme ve Güvenlik Planı hazırlandığını söyledi.
Aile içi şiddet denilince Türkiye’de kadına şiddetin daha çok vurgulandığını belirten Akıncı, “Aslında aile içi şiddetin bir diğer yönü çocuğa karşı şiddet, engelliye karşı şiddet bunları da kapsamak gerekiyor. Bizim yaptığımız çalışmada sadece kadına değil, çocuğa karşı şiddet de kapsamda” dedi.
Projenin diğer bölümlerinde ise Astsubay Başçavuş Funda Şen, Av. Esra Şen ve Psikiyatris Esma Pınarbaşı tarafından ev içi şiddet ele alındı.
Projede pilot ilçe seçilen Hekimhan ve Yeşilyurt kaymakamları da, sunum eşliğinde yerel önleme ve güvenlik planının uygulanması hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Projenin kapanışına Vali Süleyman Kamçı’da katıldı.