Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükümetin bayramdan önce kurulamayacağını belirterek, birinci turdan sonra Başbakan Davutoğlu’nun partilerle yaptığı görüşmeleri Merkez Yürütme Kurulu’nda istişare edeceğini söyledi.
Ak Parti İznik Teşkilatı ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. İlk görüşmelerin yapılacağı bayram öncesi hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu," Birinci turdan sonra Davutoğlu diğer partilerle yaptığı görüşmeleri partimizin Merkez Yürütme Kurulu’nda istişare edecek. Ardından ikinci turda ilk olarak hangi partiyle görüşeceği ortaya çıkacak. Bayramdan sonraki 10 gün içinde bu görüşmeler gerçekleşir. Olumlu sonuç alınırsa ikinci ve üçüncü turlar gelir. Olumlu seyretmeyecekse partimiz ne olacağına karar verecek. Sonucun ne olacağını şu anda hiçbir siyasi partinin genel başkanı bilemediği gibi Davutoğlu’da bilemez. Neticede karşılıklı iyi niyetli görüşmeler ve ülke sorunlarına çözüm sunulması önemli” dedi.
EMEKLİYE BAYRAM MÜJDESİ YERİNE İSTİKRAR VURGUSU
Olası bir Ak Parti-CHP ya da Ak Parti- MHP hükümetlerinde emekliye bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği sorusuna ise Müezzinoğlu, “Biz emeklimizle, memurumuzla, vatandaşımızla hep bir arada yürüyen bir hükümetiz. Çok müjdeli bir hayattan ziyade çok istikrarlı bir yönetimi merkeze aldık. Yönetimlerde istikrar varsa hastamız da, engellimiz de, yaşlımız da, emeklimiz de yarınlarına ait hesap ve planlarını yaparlar. Ak Parti bunun kazanımlarını 13 yıldır bu ülkeye gösterdi. İstikrarsızlığın bedellerini yaşayan bir biletle istikrarın ne olduğunu gösterdik. Millet olarak en büyük korkumuz şu anda istikrar tereddüdüdür. İstikrar varsa gelişmeler devam eder, yoksa yarınımızın ne olacağı konusunda hepimiz tereddüt yaşarız” diye konuştu.
KENEDEN ÖLÜMLER
Her yıl bu mevsimde kene ısırmasından dolayı hastanelere çeşitli vakalar geldiğini hatırlatan Müezzinoğlu, vatandaşları kene ısırması konusunda uyardı. Kene ısırmasına karşı bilinçsiz müdahaleden yakınan Müezzinoğlu, özellikle riskli bölge olarak görülen Kastamonu, Amasya, Çankırı, Çorum ve 20’ye yakın illerde son dört aydır hane hane giderek vatandaşları bilgilendirdiklerini buna rağmen ölüm olaylarının yaşanmasından yakındı.
AYAKKABI SATIN ALDI
Cuma namazını Ayasofya Camii’nde kılan Müezzinoğlu, daha sonra Kılıçaslan Caddesi’nde, Adem Demir adlı kişinin yeni açtığı ayakkabı mağazasını dolaştı. Müezzinoğlu, önce kendisine ardından Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su’ya 300 lira vererek üç çift ayakkabı satın aldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da bakana bir çift terlik hediye etti.

FOTOĞRAFLI