Şırnak’ın Cizre ilçesinde havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar piknik alanlarına akın etti.

Hava sıcaklığının iyice kendini hissettirdiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar park ve piknik alanlarına akın etti. Yaşça büyük olanlar piknik alanlarında, çocuklar ise oyun gruplarıyla vakit geçirdi. Güzel havayı fırsat bilen aileler de mangal yaparak güneşli havanın tadını çıkardı. Ailesi ile mesire alanlarına adeta akın eden vatandaşlar, kentin gürültüsünden kaçarak doğada huzurlu ve mutlu bir günün keyfini yaşadı. Cizre’ye bağlı Kuştepe Köyü mevkiindeki piknik alanında mangal yakan Burhan Uğurlu isimli vatandaş, "Güzel bir gün. Ailecek geldik. Sıkıldık epeydir. Buraya geldik ve piknik yapıyoruz. Şehrin kalabalığından bunaldık. Hafta sonu piknik alanına attık kendimizi" dedi.

"Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için geldik"

Şehrin gürültüsünden uzak bir yerde arkadaşlarıyla piknik yaparak vakit geçirmeye karar verdiklerini ifade eden Agit Gerem ise, "Hava sıcak, hayat güzel ve şehrin karmaşasından kurtulmak için arkadaşlarımla pikniğe geldik. Burada mangalımızı yakıp pişirdiğimiz etleri bu güzel havada yemenin keyfini yaşayıp, doğanının tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.

Güneşli bir havanın keyfini tadını doyasıya çıkardıklarını belirten Zeki Mesut "Bu güzel bahar havasını bulmuşum neden kaçırayım? Cizre’nin havası bu dönemde çok güzeldir, harikadır, müthiştir. Hava durumunu takip ediyoruz. Fırsat buldukça da buralara geliyoruz. Hepimiz çalışıyoruz. Çalışınca da pazar günü bize harika geliyor" ifadelerini kullandı.