Bursalı sanatçı, kendi atölyesinde yaptığı teraryumlarla küçük dünyaları, hayalleri doğayla buluşturup ofis ve evlere taşıyor. Bakımı da rahat olan teraryumlarda, bitkiler çok kolay bakılabiliyor.
Bursa’da teraryumda bitkiler üreten Kamm Life Store işletmecisi Kamil Torun, “Sadece life store dükkanı değil aynı zamanda atölye bölümü de var. Sanat ve müzik üzerine de kurslarımız olacak. Bu mağazamızda bir de bitki kısmı olsun istedik. Bu bitkiler de tamamen tasarlayarak yani fanus, teraryumlar içerisinde bitkileri yetiştirip, küçük dünyaları, hayalleri doğa ile buluşturalım düşüncesiyle yaşam dükkanını kurduk. Teraryumları ve içinde bitkilerle donattığımız küçük dünyaları burada atölyemizde yapıyoruz. Life store dükkanımız tamamen el emeği ürünlerden oluşuyor” dedi.
Yaşam dükkanında word shoplar düzenleyeceklerini ifade eden Torun, “23 Nisan’da çocuk teraryumu word shopu düzenledik. Cam fanus üzerinde minik dünyalar oluşturduk. 7-12 yaş arası çocuklarımız burada hayal ettikleri dünyayı, cam fanus içinde bitkilerle süsleyerek oluşturup, sonra yaptıkları çalışmayı evlerine götürdüler” diye konuştu.
YAŞAM DÜKKANINDA WORD SHOP EĞLENCE
Yaşam dükkanında sanatsal, takı gibi word shoplar düzenleyeceklerini dile getiren Torun, “Minikler, öğrenciler, yetişkinler, hanımlar için ayrı ayrı word shoplar düzenleyeceğiz. Hem boş vakit geçirebilecekler, hem yapacağımız kafeteryada dinlenip yiyeceklerini ve içeceklerini içecekler. Hem de yaptıkları ürünleri evlerinin bir köşesinde gururla sergileyecekler” ifadelerini kullandı.
Cam fanus ve teraryum içerisine konulan bitkilerin sukkulent ve kaktüs ağırlıklı olduğuna işaret eden Kamil Torun, “Bu bitkilerin bakımı oldukça kolay. Ben çiçek bakamıyorum, ben çiçeğimi öldürdüm korkusu yok. Yaz aylarında fısfıs ile haftada bir kere su verdiğiniz zaman yeterli. Kış aylarında ise 2 ayda bir sulama bile yeterli oluyor” dedi.
HAYALLER, MESLEKLER TERARYUMLARDA
Meslekleri, hayalleri ofislere taşıyan cam fanus ve teraryum içerisine istenilen her şeyin yapılabileceğini kaydeden Torun, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bize farklı talepler geliyor. Bir çiftlik hayali, çalıştığı meslek ya da sektörle alakalı bir çok isteklere de cevap veriyoruz. Örneğin bir çiftlik isteyen müşterimize cam fanus ve teraryum içerisine bitkiler içerisinde çift evi yaptık. İçine insanları, traktörü yerleştirdik. Güzel bir çalışma oldu. Tüm hayalleri teraryum içerisine yerleştirerek bitkilerle süslenen farklı bir dünyayı ofislere ya da evlerin güzel köşelerine taşıyabiliyoruz.”