ORDU (AA) - Her yıl Doğu ve güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, Ordu Valiliği tarafından hazırlanan konaklama alanlarına yerleşiyor.

Fındık hasat döneminin başlamasına sayılı günler kala, kente gelen tarım işçilerinin sayısında artış yaşandı.

Son iki günde Şanlıurfa, Adıyaman ve Siirt gibi illerden gelen yaklaşık 500 tarım işçisi, Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa Mahallesi ve Perşembe ilçesinin Efirli Mahallesi'nde kendileri için oluşturulan alanlara çadır kurmaya başladı.

Şanlıurfa'dan gelen işçilerden İbrahim Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'ya fındık toplamak için geldiklerini belirterek, daha önce de Adana ve Nevşehir'de bulunduklarını söyledi.

Bu yıl fındığın bol olduğunu duyduklarını ve Nevşehir'den memleketlerine dönmeden Ordu'ya geldiklerini ifade eden Sert, fındıktan umutlu olduklarını dile getirdi.

Yaklaşık 50 işçiyle Ordu'ya geldiklerini anlatan Sert, "Yaklaşık bir ay boyunca Ordu'da kalıp fındıktan rızkımızı çıkarmaya çalışacağız. Elimiz boş dönmek istemiyoruz. İnşallah gelen her işçi istediği kadar parasını kazanır" dedi. 

Ramazan Dinç de hem okuduğunu hem de ailesine katkı sağlamaya çalıştığını ifade ederek, "Geçen yıl fındık olmadığından dolayı mağdur olmuştuk. Bu sezon fındığın çok bol olduğunu öğrendik. İnşallah bu bolluktan hepimiz faydalanırız" diye konuştu. 

Bahçe sahiplerinden kendilerini çağırmalarını isteyen Dinç, "Biz buradayız. Gelsinler, bizimle görüşsünler. Sonuçta buraya ekmek paramızı çıkarmak için geldik. Boşta kalmak istemiyoruz" ifadesini kullandı. 

Yılmaz Okur ise Ordu'ya fındık toplamak için her yıl geldiğini belirterek, bu yıl fındığın bol olmasıyla para kazanma umutlarının daha da arttığını kaydetti. 

- 10 bin işçinin gelmesi bekleniyor

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu yıl 10 bin fındık işçisine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Tahminimiz o kadar işçinin de gelmesi yönde. Fındığın bol olduğu yıllarda gelen işçi sayısı hayli fazla oluyor. Bu yıl da işçi sayısının artmasını bekliyoruz" dedi.

Cörüt, bölgede fındık hasat döneminin Ağustos ayının ilk haftasından itibaren başlayacağını dile getirerek, işçilerin buna göre kente gelmelerini istedi.