Kars'a 60, Ermenistan sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kars'ın Akyaka ilçesi halkı, şehitlerini anlamlı bir törenle andı.
Akyaka'da 'Teröre lanet, asker ve polisine sahip çık' yürüyüşü için ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'nda toplanan yaklaşık 400 kişi, önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından topluca İstiklal Marşı'nı söyleyen Akyakalılar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Asker ve polisine sahip çık", "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırdı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve polis merkezine giden kalabalık, nöbet tutan güvenlik görevlilerine sevgi gösterisinde bulundular. Bekçi Kemalettin Alparslan gözyaşlarını tutamayarak duyarlı ilçe halkını esas duruşta karşıladı.
İlçe halkından Fuat Arslan, ortak basın açıklamasını yaptı ve halkın sağduyulu bir şekilde şehidine sahip çıkmasını istedi. Dağlıca ve Iğdır’da şehit düşen asker, polisler için bir araya geldiklerine dikkati çeken Arslan, şunları söyledi:
"Ey yüreğimdeki hüzün. Hüzüne, Bismillah, acıya Elhamdülillah. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Azeri, Gürcü, Boşnak ayrıca isimlerini burada sayamayacağımız kadar irili ufaklı değişik kavimler. Farklı mezheplere bağlı olan Hanefiler, Şafiiler, Aleviler, Şiiler hepsi kardeştir. Bu kardeşlik, öz kardeşlikten de daha ulvidir. Bu günlerde, bu kardeşliği her zamankinden daha cok ihtiyacımız var. PKK, kesinlikle Kürt değildir. Terör ve PKK’yı lanetliyoruz.
Öte yandan etkinliğe katılan kadınlardan biri, "Biz artık televizyon bile izleyemiyoruz. 90 yaşındaki annem şehit haberlerini görüp duyunca sürekli ağlıyor ve fenalık geçiriyor. Artık yeter" dedi.

FOTOĞRAFLI