GAZİANTEP’te, okul bahçesinde kalbinden bıçaklanan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi B.E.Ç., doktorların zamanında müdahalesiyle hayat döndürüldü.
Olay, sabah saatlerinde Güneş Mahallesi’ndeki Alpaslan Ortaokulu’nda meydana geldi. Arkadaşlarıyla okul bahçesinde oturan B.E.Ç., yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişi tarafından çıkan tartışmada göğsünden bıçaklandı. Kalbine yakın noktadan bıçaklanarak ağır yaralanan öğrenci, çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan B.E.Ç., zamanında müdahaleyle hayata döndürüldü.
B.E.Ç.'nin ameliyatını gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslüm Polat, yaralı gencin ölmek üzereyken hastaneye getirildiğini belirterek, “Sol taraftan bıçaklandığını ve kalbe nafiz olduğunu anladık. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık. Kalbi açtık. Oradaki kanı boşalttık. Kalpteki yaralanmayı onardık. Başarılı bir şekilde yoğun bakımda oda servisine çıkardık. Şu an herhangi bir problemi yok. Taburcu olmayı bekliyor. Hastanın sağlığına kavuşmasında 112'nin hızlı bir şekilde hastaneye getirmesi, cep telefonundan çok hızlı bir şekilde aranmamız, ekibi çok hızlı bir şekilde toplamamız etkili oldu. Bıçak kalpte parçalanmaya sebep olmuştu. Gayet güzel bir şekilde onarıldı. 15-20 dakika içerisinde gerekli müdahalesi yapıldı. Erken ve doğru müdahale hayat kurtardı” dedi.
Kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür eden B.E.Ç. ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Okulda arkadaşlarla oturuyorduk. O çocuk geldi. Bizi kaldırmaya çalıştı. Bana iki yumruk attı. Ben de kendine vurdum. Cebinden bıçağı çıkararak beni kovalamaya başladı. Yakaladı ve vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Doktor abilerime çok teşekkür ederim.”
Ameliyatla hayata döndürülen öğrencinin babası Kenan Ç. de doktorlara teşekkür ederek, "Çocuğum okul dışarısından gelen bir çocuğun bıçak darbesiyle yaralandı. Hayati tehlikesi vardı. 10 dakika daha gecikseydik çocuğumuzu kaybetmiştik. Hocamızın sayesinde inşallah sağlığına kavuştu. Bundan sonraki süreçte çocuğumu bu hale getiren vatandaşın tespit edilip, gerekenin yapılması ve bundan sonraki süreçte başka çocuklara bu şekilde olmamasını istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI