Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler ilçesi Doğu Gazi Bulvarı üzerinde inşaat yapılmak için kazılan temelin bitişiğinde bulunan kuyumcu dükkanının çöktüğü ve 3 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı göçük alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
İnşaat alanında ilgili birim müdürleri ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Özakcan, inşaat yetkililerinden bilgi aldı. Özakcan, “Can kaybı ve ağır yaralanma olmadan kötü bir kaza atlatılmış. Demek ki daha çok dikkat, önlem ve tedbir gerekiyor. Bu binalar 40-50 yıllık çok eski binalar. İster istemez temelinden başlayarak bir malzeme yorgunluğu ortaya çıkıyor, böyle dokunulduğu zaman göçebilecek hale gelebiliyor. Bu tür yerlerde ilk düşünülecek şey inşaat işçisinin güvenliği olmalıdır. Can güvenliği kazanılacak paradan da, yapılacak inşaattan da daha önemlidir” dedi.
Özakcan ayrıca, belediyenin yaptığı denetimlerin sadece uyarı mahiyetinde olduğunu vurgulayarak, yaşanan olayın yapı denetim firması ile müteahhidin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.