KASTAMONU (AA) - Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Kıbışoğlu, oto sanayisini eski parlak günlerine döndürmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kıbışoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede oto tamir ve bakım işleriyle ilgilenen 172 iş yerinin olduğunu söyledi.

Bu iş yerlerinde yüzlerce insanın çalıştığını belirten Kıbışoğlu, şöyle konuştu:

"Tosya'mızın sanayisi bölgesinin en eski sanayilerinden biridir. Sanayimize benim çıraklığımda, Çankırı, Kastamonu ve Çorum başta olmak üzere yakın bir çok il ve ilçeden arabalarının tamir ve bakımı için insanlar gelirdi. Gelişen teknolojiyle birlikte oto sanayi de görülmemiş bir hızla gelişerek bilgisayar teknolojisine adapte oldu. Eskiden ustalarımızda gördüğümüz tekniklerle araçları tamir ederken, şimdi bizim ustalarımız bilgisayar ve yazılımları oldu."

Projeler yaptıklarını anlatan Kıbışoğlu, "Kazalı veya zarar görmüş oto kaporta üzerine yeni teknolojiyle uygulanan ve boyaya zarar vermeden eski haline getirmek için yapılan teknolojiyi ilçemize aktarmak için proje hazırladık. Odamız tarafından hazırlanan 'Göçük Düzeltme Eğitimi' projemiz Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından kabul edildi. Proje kapsamında ilçemize gelecek uzmanlar, ustalarımıza uygulamalı olarak boyaya zarar vermeden nasıl göçükler düzeltilir konularında bilgiler verecekler. " şeklinde konuştu.