Ergin KARATAŞ / İZMİR,()- PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka'da Yeni Malatyaspor yenilgisinden sonra istifasını açıklayan teknik direktör Kemal Özdeş'in yerine Hüseyin Hamamcı getirildi.
Başkan Ali Erten, takımı devre arasına kadar Hüseyin Hamamcı'ya emanet ettiklerini söyledi. Hüseyin Hamamcı, geçmişte formasını da giydiği 13 puanla düşme hattında kalan yeşil kırmızılı ekipte daha önce farklı dönemlerde teknik direktör ve sportif direktör olarak çalıştı. Karşıyaka kupada perşembe günü Kastamonuspor1966, ligde ise pazar günü Kayseri Erciyesspor'la karşılaşacak.
ACAR'DAN DİNİZ AÇIKLAMASI
Karşıyaka'ya bu sezon dışarıdan yaklaşık 16 milyon TL karşılıksız yardımda bulunan iş adamı Erdal Acar'ın 22-29 Aralık'ta yapılacak olağanüstü kongrede eski Başkan Fatih Diniz'in seçilmemesi halinde kulübe verdiği desteği çekeceği açıklandı.
Daha önce adaylığını koyması halinde eski yönetici Mutlu Altuğ'un yanında yer alacaklarını duyuran Erdal Acar, eski başkan Fatih Diniz'in adaylık konusunda ikna edilmesinden sonra yönünü değiştirdi. Acar'ın Basın Danışmanı Emrah Öztürk, "Fatih Diniz seçilmezse desteğimizi çekeceğiz" derken Başkan Ali Erten'i de eleştirdi. Erdal Acar'ın bazı isimlerle görüştüğünü belirten Emrah Öztürk, şöyle dedi:
"Camianın önde gelen isimlerinden Nazım Torbaoğlu, hafta sonunda yaptığımız toplantıda Fatih Diniz'in genel kabul görecek ve camiayı kucaklayacak, objektif bir yönetim kuracağını söyledi. Listede Acar'ı temsilen ben de yer alacağım. Erdal Acar'da yeni dönemde kulüp için daha aktif çalışacak, iş adamı arkadaşlarını kulübe kazandıracak. Başkan Ali Erten'in adaylık konusunda temaslar yaptığını duyduk. Futboldaki bu tablonun sebebi, Ali Erten ve yanındaki bir kaç kişidir. Bizim desteğimiz bir kenara koyulup kongrede tekrar Ali Erten veya başkası seçilirse, bu oluşumun içinde kesinlikle olmayacağız."
Emrah Öztürk, "Futbolda durum içler acısı" derken iddialarını şöyle sıraladı:
"Kulübe 11 milyon TL'si nakit olmak üzere 16 milyon TL verdik, nereye gittiğini sormadık. Ama ligde 4 milyonluk takımlar üstümüzde. Ben bunda art niyet ararım. Kadroyu kendileri kurdu. Sezon başında biz Recep Çetin ve Ogün Temizkanoğlu'yla anlaşacakken Cüneyt Dumlupınar'ı öne çıkardılar. Dumlupınar, ligde örneği olmayan şekilde 1 milyon TL'ye imza attı. 800 bin TL alan futbolcuya gerçekten o para veriliyor mu bakılsın. Spor Toto ve belediyeden basketbola gelen para futbola ayrıldı ama bunun bile hesabını veremediler. Takım kötü gidince bizi suçladılar. 16 milyon TL'lik desteğe rağmen biz Karşıyakalı sayılmadık." 
İSİM SPONSORLUĞU GÜNDEMDE
Karşıyaka ve Erdal Acar arasındaki gayrı resmi bağın, Fatih Diniz'in başkan seçilmesi durumunda resmiyete dökülebileceğini belirten Emrah Öztürk, "Takıma isim sponsoru olabiliriz. Acarlar Şirketler Topluluğu'nun Ar-Ge departmanı konuyu araştırıyor. Daha önce de söylediğimiz gibi bizim kulüpten maddi ve siyasi hiçbir beklentimiz yok" dedi.